SEUSO Mozaik

A képregénynek nincs főszereplője, illetve ha van, akkor maga a kincs az. Tények, teóriák és fantázia hármasa ölelkezik ezeken az oldalakon. A fejezetek stílusa szándékoltan különböző, minden egyes mozaikdarabnak igyekeztem más-más arculatot adni. A pannóniai rész megírásakor Ammianus Marcellinus: Róma története című töredékes munkájának archaikus nyelvezetét használtam. Az 1878-as mozaikdarab Jókai Mór veretes mondatait próbálta megidézni, míg az 1945-ös rész Szilvási Lajos háborús regényeinek stílusára épült. A katonaélmények megírásakor saját írásaimra támaszkodtam, amiket majd’ negyven éve vetettem papírra. Ez a képregény nem irodalmi adaptáció, mégis felhasználja annak nemes hagyományait.

Nyugodtan elmondható, hogy nemcsak a történet korokon átívelő, hanem maga az összefogás is, amelyben több nemzedék dolgozott együtt. Grafikusok több generációja vett részt az alkotásban, a történelmi opusok doyenjétől a fantasy könyvek lenyűgöző címlapjainak varázslójáig, a hiperrealista ábrázolás mesterétől az új magyar képregényes generáció prominens képviselőjéig. Munkájukat képanyaggal is igyekeztem támogatni. (Érdekes, hogy legnehezebb a szocialista éra fotóanyagának fellelése volt.)

Külön köszönet a színezőnek, a műszaki szerkesztőnek és mindenkinek, aki tevőleg részt vett a képregény létrehozásában, valamint magának az ötletgazdának, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a maga nemében egyedülálló kiadvány.”

(Kiss Ferenc)

 

Gyöngy Balázs ötletéből írta: Kiss Ferenc.

Rajzolták: Sarlós Endre, Sváb József, Szendrei Tibor, Tebeli Szabolcs.

Színezte: Pilcz Roland.

Kiadó: Vitanum Kft.

Ára: 5.980 Ft

Formátum: kemény fedeles

Terjedelem: 64 oldal

Elnézést kérünk a kellemetlenségért!

Végezd el újra a keresést